کوچینگ سازمانی چیست؟

استراتژی‌های مختلفی وجود دارد که سازمان‌ها می‌توانند از آنها برای تقویت روحیه کارکنان و توسعه فرایندهایی استفاده کنند که از اهداف کسب‌وکار پشتیبانی می‌کنند. یکی از این استراتژی‌ها استفاده از کوچینگ است. شرکت‌ها می‌توانند از تکنیکی به نام  کوچینگ سازمانی برای هدف قرار دادن تیم‌های داخلی سازمان استفاده کنند. استفاده از این راه حل به متخصصان کمک می‌کند تا در پوزیشن‌های شغلی خود اطمینان داشته و در محل کارشان ارزشمند باشند. درک این فرایند می‌تواند به رهبران کسب‌وکار کمک کند تا تعیین کنند که آیا ممکن است برای شرکتشان مفید باشد یا خیر و به آن‌ها اجازه می‌دهد تکنیک‌های جدیدی را به جهت دستیابی به اهداف سازمان و شرکت توسعه دهند.

در این مقاله، ما به بررسی کوچینگ سازمانی، کارهایی را که متخصصان در این زمینه انجام می‌دهند و اینکه چگونه این رویکرد می‌تواند برای یک کسب‌وکار مفید باشد، می پردازیم و انواع مختلف کوچینگ سازمانی را بررسی می‌کنیم. پس اگر شما هم از کوچینگ سازمانی چیزی نمی‌دانید و می‌خواهید ۰ تا ۱۰۰ آن را یاد بگیرید، پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای مقاله همراه فراکوچ باشید.

کوچینگ سازمانی چیست؟

کوچینگ سازمانی یک استراتژی بهبود عملکرد سازمان و شرکت است که بر تغییرات درونی سیستم تمرکز دارد. در حالی که کوچینگ سازمانی رویه‌های داخلی کسب‌وکار را برای کل شرکت هدف قرار می‌دهد، انواع خاصی از این رویکرد، مانند کوچینگ اجرایی بر کارمندان سطح بالا تمرکز می‌کند. همان‌طور که گفته شد، کوچینگ سازمانی در حقیقت رویکردی است که بر تیم‌های تشکیل دهنده‌ی یک کسب و کار متمرکز می‌شود و فرصت‌هایی را برای بهبود و پیشرفت آن در اختیار قرار می‌دهد تا از شرکت در راستای اهداف کلی‌اش حمایت کند.

 تمرکز سازمانی

بر خلاف سایر اشکال کوچینگ، کوچینگ سازمانی با تیم‌هایی که یک سازمان را تشکیل می‌دهند کار می‌کند. هدف کوچینگ سازمانی این است که از تکامل این تیم‌ها بر اساس اهداف شرکت پشتیبانی شود. به همین دلیل، تعاملات و ارتباطات کوچینگ سازمانی می‌تواند بسیار پیچیده باشد.

هنگامی که اعضای شرکت دارای ساختاری منظم باشند، کوچینگ سازمانی می‌تواند با همراهی اعضای تیم به شناسایی و دستیابی به اهداف شرکت کمک کند. این برنامه‌های توسعه سازمان ممکن است شامل مدیریت بحران، دستیابی به سودآوری و مسائل مربوط کسب و کار باشد.

علاوه بر همه این‌ها، دستیابی به این اهداف معمولاً به یک تیم از کوچ‌ها و مربیان حرفه‌ای احتیاج دارد. تیم کوچینگ باید بر اساس سطح تجربه، زمینه‌های تخصص و دانش بررسی شود. همچنین بهتر است بدانید در حالی که تشکیل یک تیم کوچینگ داخلی می‌تواند یک کابوس تدارکاتی باشد، شرکت‌های زیادی وجود دارند که در توسعه سازمانی تخصص دارند و نیازی به افرادی برای کوچینگ این چنینی ندارند.

تاکید بر تیم سازی در کوچینگ

مربی یا کوچ سازمانی چه کاری انجام می‌دهد؟

کوچ‌های سازمانی از تیم‌های حرفه‌ای برای شناسایی و دستیابی به اهدافی برای کمک به توسعه شرکت و بهره‌مندی کارکنان آن حمایت می‌کنند. این حمایت همان طور که گفتیم، ممکن است شامل توسعه دستیابی به سوددهی یا برنامه‌های مدیریت بحران باشد. کوچ‌های سازمانی معمولاً دانش و مهارت‌های مرتبط با صنعت دارند تا بتوانند راهنمایی و کمک کافی را به شرکت‌ها ارائه دهند. لازم به ذکر است که مربیان ممکن است برای رسیدگی به چالش‌های سازمانی بزرگ و ایجاد راه‌حل‌های طولانی‌مدت مؤثر، با یکدیگر در کوچینگ سازمانی همکاری و تعامل داشته باشند.

 

لازم است بدانید مدیران سازمان‌ها با شرکت در دوره مدیر در نقش کوچ فراکوچ و یادگیری مهارت‌های کوچینگ، خود نیز به عنوان یک کوچ عمل کنند. 

 

مزیت‌های کوچینگ سازمانی چیست؟

همان‌طور که می‌دانید، استفاده از کوچینگ سازمانی دارای مزیت‌های بسیاری است. در اینجا برخی از مزایای اجرای کوچینگ سازمانی در یک محیط حرفه‌ای آورده شده است که می‌تواند شما را در استفاده از آن در محیط کار خود ترغیب کند.

 

۱) بهبود تعامل کارکنان

کوچینگ سازمانی می‌تواند به شرکت‌ها کمک کند تا تعاملات کارکنان خود را بهبود بخشند، زیرا کارکنان و افراد در شرکت زمانی که احساس کنند کوچ‌ها برای ایده‌ها و نظرات آنها ارزش قائل هستند، سبب می‌شود تا در مورد نقش خود در سازمان مشتاق‌تر شوند و بر روی دستیابی به اهداف داخلی تمرکز کنند.

اگر فرایند کوچینگ سازمانی کارکنان را برانگیخته کند، احتمالاً باعث می‌شود تا بیشتر با همکاران خود تعامل داشته باشند و وظایف شغلی خود را به نحو احسن انجام می‌دهند. به محض اینکه چند نفر از کارکنان در سازمان این حس مشارکت را داشته باشند، این حس الهام ممکن است در تیم یا بخش آنها پراکنده شود، بقیه افراد را ترغیب به تعامل کند و کمک شایانی در رسیدن به اهداف سازمان کند.

مزیت کوچینگ سازمانی

۲) افزایش نرخ نگهداری و حفظ کارکنان

کسب‌وکارها ممکن است از کوچینگ سازمانی برای افزایش نرخ حفظ کارکنان و افزایش رضایت کارکنان با گوش دادن به درخواست‌ها و الزامات تیم‌های داخلی، ارزش‌گذاری بازخورد و ورودی کارکنان استفاده کنند.

استفاده از این مدل کوچینگ همچنین می‌تواند به رهبران شرکت، مانند مدیران و سرپرستان، کمک کند تا در استراتژی و فرایندهای شرکت احساس مشارکت داشته باشند. این به معنی آن است که کارکنان سطح بالا می‌توانند تأثیر قابل‌توجهی بر استراتژی‌های حل مسئله و تصمیم گیری شرکت داشته باشند و ارزشی را که برای سازمان به ارمغان می‌آورند را برجسته‌تر کنند.

۳) تقویت اشتیاق در محیط کار

کوچینگ سازمانی از شرکت‌ها می‌خواهد تا زمان و منابع بیشتری را برای یادگیری و توسعه حرفه‌ای کارکنان خود سرمایه‌گذاری کنند. این موضوع می‌تواند با نشان دادن اینکه آنها به رشد تیم‌ها و افراد خود اهمیت می‌دهند، روحیه درونی سازمان و کارکنان را تقویت کند که نتیجه آن دستیابی سریع تر سازمان به اهداف خود است.

۴) افزایش مسئولیت‌پذیری کارکنان

شرکت‌های بسیاری هستند که تصمیم به پیاده‌سازی کوچینگ سازمانی می‌گیرند، زیرا این کوچینگ بر شناسایی اقدامات و فرایندهایی تمرکز دارد که منجر به افزایش مسئولیت‌ پذیری کارکنان در سازمان می‌شود. کوچینگ سازمانی با کمک به توانمندسازی کارمندان برای انجام وظایف و مسئولیت‌هایشان منجر به این می‌شوند تا فرایندهای کارآمدتر و محیطی پرشور در سازمان به وجود آید.

انواع کوچینگ سازمانی

انواع مختلفی کوچینگ سازمانی وجود دارد که بسته به اندازه شرکت و نیازهای منحصر به فرد، سازمان‌ها می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند. این دسته‌بندی‌ها شامل موارد زیر است:

۱) کوچینگ یکپارچه

کوچینگ یکپارچه زمانی اتفاق می‌افتد که شرکت‌ها از کوچینگ سازمانی به عنوان یکی از جنبه‌های برنامه آموزشی استفاده می‌کنند. کوچینگ معمولاً پس از تکمیل فرایند آموزشی توسط کارکنان اتفاق می‌افتد و ممکن است مربوط به مطالب و دستورالعمل‌هایی باشد که کارمندان در طول آموزش خود یاد می‌گیرند.

این نوع کوچینگ سازمانی معمولاً بر کسب مهارت تمرکز دارد و به متخصصان کمک می‌کند تا مهارت‌ها و شایستگی‌های جدیدی را که آموخته‌اند در نقش‌های خود به کار ببرند و به‌کارگیری دانش فنی خود را در دنیای واقعی تمرین کنند.

۲) کوچینگ اجرایی

کوچینگ اجرایی که به عنوان کوچینگ رهبری نیز شناخته می‌شود، بر کارمندان در سطح بالاتر تمرکز می‌کند و به آنها پشتیبانی و آموزش لازم برای رهبری مؤثر تیم‌ها و دستیابی به اهداف سازمانی را ارائه می‌دهد. مربیانی که در این رویکرد تخصص دارند ممکن است به مدیران یک شرکت کمک کنند تا برنامه‌های عملیاتی برای پیگیری پیشرفت خود و افزایش مهارت خودآگاهی در خود و کارمندان ایجاد کنند.

کوچینگ اجرایی همچنین می‌تواند از کارکنان سطح بالایی که گفته شد در زمینه‌های پیشرفت شغلی و حذف رفتارها یا عادت‌هایی که ممکن است رشد آنها را محدود کند، حمایت کند تا بتوانند به جایگاه‌های بالاتری پیشرفت کنند. پس به طور خلاصه می‌توان گفت این نوع از کوچینگ سازمانی ارزش توسعه فردی و راهبردهای رهبری مؤثر را بیشتر مورد بررسی قرار می‌دهد.

۳) کوچینگ تیم

تیم‌های داخلی بخش جدایی‌ناپذیر یک سازمان هستند و کوچینگ تیم را به روشی مؤثر برای بهبود شرکت و رسیدگی به حوزه‌هایی که ممکن است از بهبود بهره‌مند شوند تبدیل می‌کند. کوچینگ تیم می‌تواند به این گروه‌ها کمک کند تا با یکدیگر برای رسیدن به یک هدف مشترک همکاری کنند و به همه اعضا این امکان را می‌دهد که احساس ارزشمندی در سازمان کنند.

لازم به ذکر است که تیم‌ها معمولاً در تمام جنبه‌های یک کسب‌وکار حضور دارند. این به معنی آن است که برای تیم‌ها ضروری است که به طور منسجم عمل کنند و اهداف فردی و جمعی خود را به انجام برسانند. این یعنی همان کوچینگ تیم.

۴) کوچینگ آنلاین

سازمان‌های بسیاری هستند که برای ارائه کمک، آموزش و انگیزه به تیم‌ها و افراد سازمان به کوچینگ آنلاین روی ‌می‌آورند. لازم به ذکر است که همه انواع دیگر کوچینگ سازمانی نیز ممکن است در یک پلتفرم آنلاین انجام شوند، اما استفاده از کوچینگ آنلاین به سازمان‌ها اجازه می‌دهد تا به کوچ‌هایی با شایستگی‌ها و دانش فنی بالا دسترسی داشته باشند و دامنه آموزش و راهنمایی‌هایی را که می‌توانند دریافت کنند را گسترده‌تر کند.

اگر برای ایجاد تحول در سازمانتان به کوچینگ نیاز دارید، می‌توانید برای رزرو یک جلسه مشاوره رایگان، با کارشناسان مجموعه فراکوچ تماس بگیرید.

انواع کوچینگ سازمانی

جمع بندی

هدف کوچینگ سازمانی، ایجاد تحول در بنیادی‌ترین سطح در سازمان‌ها است. استفاده از کوچینگ سازمانی درحالی که می‌تواند شانس دستیابی و رسیدن به اهداف استراتژیک و رشد سازمان را افزایش دهد، بلکه با استفاده از این کوچینگ می‌توانید تغییرات فرهنگی و سازمانی واقعی و بلندمدت را نیز تقویت کنید. در این مقاله سعی کردیم تا شما را با چیستی کوچینگ سازمانی آشنا کنیم و علاوه بر مزایای استفاده از آن انواع آن را هم برای شما گفتیم و هرکدام را به طور خلاصه توضیح دادیم. امیدواریم توانسته باشیم مطلب مفیدی را برای شما در رابطه با کوچینگ سازمانی جمع‌آوری کرده باشیم. در صورت داشتن هرگونه سؤال، انتقاد و پیشنهاد می‌توانید با کارشناسان مجموعه فراکوچ تماس بگیرید.

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.