مهارت همدلی

وقتی با کسی همدلی می‌کنید، می‌توانید دیدگاه او را درک و فرصت‌هایی را برای بیان آن‌ها فراهم کنید. مؤلفه‌های متعددی از مهارت همدلی وجود دارد که اغلب بر نحوه ارتباط شما با همکاران حرفه‌ای تأثیر می‌گذارد. بررسی چگونگی تحقق مهارت‌های همدلی در محل کار می‌تواند به شما این امکان را بدهد که روابط معنی‌داری ایجاد کنید و احساسات خود را به‌ عنوان یک کارمند مدیریت کنید. همچنین مهارت همدلی برای یک کوچ در جلسه کوچینگ یکی از مهارت‌های ضروری است تا به کمک آن بتواند کوچی خود را درک و به او کمک کند. در این مقاله، مهارت همدلی را تعریف می‌کنیم، مثال‌هایی را در این باره به شما ارائه می‌دهیم و دستورالعمل‌هایی را برای بهبود این مهارت برایتان شرح خواهیم داد. پس اگر شما هم قصد دارید تا با این مهارت آشنا شوید، این مقاله را از دست ندهید و تا انتها همراه فراکوچ باشید.

مهارت همدلی چیست؟

به‌ طور کلی مهارت همدلی توانایی درک عاطفی احساسات دیگران، دیدن مسائل از دیدگاه آنها و تصورکردن خود در جای آنهاست. اصلی‌ترین رکن این مهارت آن است که خود را در موقعیت دیگران قرار دهید و ببینید که آنها چه احساسی دارند. در واقع همدلی به این معناست که وقتی می‌بینید شخص دیگری رنج می‌برد، مثلاً پس از از دست‌ دادن یکی از عزیزان، می‌توانید فوراً خود را تصور کنید که مشکل مشابهی را تجربه می‌کنید و بتوانید احساس کنید که او در حال تجربه چه حسی است.

در حالی‌ که افراد می‌توانند به‌ خوبی با احساسات و عواطف خود هماهنگ شوند، وارد شدن به ذهن دیگران می‌تواند کمی سخت باشد. مهارت همدلی به افراد این امکان را می‌دهد که به‌ اصطلاح خود را به‌ جای دیگری بگذارند و احساساتی را که دیگران حس می‌کنند را درک کنند.

مهارت همدلی مجموعه‌ای از توانایی‌هایی است که با شناسایی و استفاده از احساسات، در زندگی و محیط کار مرتبط هستند. شما باید بتوانید از افکار و احساسات خود مطلع باشید و همچنین بتوانید احساس همکارانتان را نیز تشخیص دهید. همدلی اغلب در حین گفتگو در محیط حرفه‌ای وجود دارد. مهارت‌های همدلی شما را قادر می‌سازند تا یک موقعیت را از منظر خود ببینید و آن را با دیدگاه یک همکار در محیط کار، مقایسه کنید. شما همچنین با این مهارت می‌توانید نشان دهید که برای پذیرش دیدگاه‌های جدید آماده هستید.

مهارت همدلی چیست؟

مثال‌هایی از مهارت همدلی

در اینجا نمونه‌هایی از مهارت همدلی آورده شده است که می‌توانید از آنها  هم در زندگی شخصی و هم در محیط کار استفاده کنید:

مهارت گوش دادن فعال

مهارت گوش دادن فعال، توانایی درک و تفسیر صحیح یک پیام است و درعین‌حال به فردی که به او گوش می‌دهید نشان می‌دهد که به او توجه می‌کنید. تمرین گوش دادن فعال در محل کار می‌تواند به شما این امکان را بدهد که تعاملات سازنده‌ای با همکارانتان داشته باشید. گوش دادن فعال در مهارت همدلی می‌تواند شما را قادر به شفاف‌سازی ایده‌ها، حل اختلاف و تعیین انتظارات کند. این مهارت همچنین شامل بازنویسی صحبت‌های گوینده و اجازه‌دادن به آنها برای پایان‌دادن به افکار خود قبل از توضیح شما می‌شود.

کنجکاوی

با کنجکاوی، می‌توانید دیدگاه‌های افرادی را که با آن‌ها مواجه می‌شوید، مانند هم‌تیمی‌ها، سرپرستان و ذی‌نفعان در حوزه‌های مختلف را درک کنید. کنجکاوی می‌تواند حس پرسشگری را برانگیزد که شما را تشویق می‌کند تا در مورد یک موضوع خاص سؤال بپرسید و تا آنجا که می‌توانید، بیاموزید.

شما همچنین با این نوع از مهارت همدلی ممکن است مشتاق باشید که هنجارهای سازمانی در محیط کار خود را به چالش بکشید تا کارمند خلاق‌تری باشید. به‌عنوان‌مثال، کنجکاوی می‌تواند شما را تشویق کند که تحقیقات مربوط به بازار را در زمینه یافتن یک روش جدید و جذاب برای مخاطبان هدف انجام دهید. در این مسیر ممکن است نسبت به تجربیات دیگران حساس شوید و مایل باشید که یاد بگیرید چگونه یک فضای حرفه‌ای متنوع و فراگیر را در محل کار خود پرورش دهید.

هوش هیجانی

به‌عنوان یک کارمند، آگاه بودن از احساسات اعضای تیم، می‌تواند برای داشتن مهارت همدلی بسیار مهم باشد. هوش هیجانی، شما را در ارزیابی نشانه‌های حالات احساسی همکارانتان که می‌تواند شامل زبان بدن و الگوهای ارتباطی باشد، توانمند سازد. تجزیه‌وتحلیل می‌تواند به شما این امکان را بدهد که در صورت لزوم، حمایت عاطفی و ذهنی را نسبت به سایر افراد ارائه دهید. همچنین می‌توانید روابط عمیق‌تری با همکاران خود ایجاد کنید که این امر به ایجاد یک محیط کاری مثبت کمک می‌کند.

مهارت خودآگاهی

داشتن مهارت خودآگاهی شما را قادر می‌سازد تا دریابید که چگونه احساساتتان بر رفتار حرفه‌ای شما تأثیر می‌گذارد و می‌تواند بر تعاملات شما در محل کار نیز تأثیرگذار باشد. با خودآگاهی در مهارت همدلی می‌توانید افکار خود را ارزیابی کرده و مسئولیت اعمال خود را بر عهده بگیرید؛ همچنین می‌توانید فرصت‌هایی را برای افزایش بهره‌وری خود شناسایی کنید. داشتن مهارت خودآگاهی اغلب شامل دانش گسترده‌ای از خود، از جمله ارزش‌های شخصی و الگوهای رفتاری می‌شود.

نشانه‌های همدلی

برای بسیاری، دیدن فرد دیگری که درد دارد و با بی‌تفاوتی یا حتی خصومت آشکار پاسخ می‌دهد، کاملاً غیرقابل‌درک به نظر می‌رسد. اما این واقعیت که برخی از مردم چنین واکنشی نشان می‌دهند، به‌وضوح نشان می‌دهد که مهارت همدلی لزوماً پاسخی همگانی به رنج دیگران نیست.

اگر از خود می‌پرسید که آیا فردی همدل هستید، در اینجا نشانه‌هایی وجود دارد که نشان می‌دهد شما این مهارت را دارید یا خیر:

۱) شما در گوش دادن به حرف‌های دیگران خوب هستید.
۲) مردم اغلب مشکلاتشان را به شما می‌گویند.
۳) شما به‌خوبی می‌توانید احساسات دیگران را درک کنید.
۴) اغلب به این فکر می‌کنید که دیگران چه احساسی دارند.
۵) افراد دیگر برای مشاوره نزد شما می‌آیند.
۶) اغلب احساس می‌کنید تحت‌تأثیر رویدادهای غم‌انگیز قرار گرفته‌اید.
۷) سعی می‌کنید به دیگرانی که رنج می‌برند کمک کنید.
۸) شما در تشخیص زمانی که مردم صادق نیستند، مهارت دارید.
۹) در برخی موارد، موقعیت‌های اجتماعی باعث خستگی و فرسودگی شما می‌شود.
۱۰) شما عمیقاً به افراد دیگر اهمیت می‌دهید.
۱۱) تعیین حدومرز در روابط خود برایتان دشوار است.

نشانه های همدلی

انواع مهارت همدلی

به‌طورکلی چندین نوع مختلف از مهارت همدلی وجود دارد که یک فرد در زندگی خود ممکن است آنها را تجربه کند. سه نوع همدلی عبارت‌اند از:

همدلی عاطفی

مهارت همدلی عاطفی شامل توانایی درک احساسات دیگران و ارائه پاسخ مناسب است. چنین درک عاطفی ممکن است منجر به این شود که شخصی نسبت به رفاه فرد دیگر احساس نگرانی کند یا ممکن است منجر به احساس ناراحتی شخصی شود.

همدلی جسمی

همدلی جسمانی شامل داشتن یک واکنش فیزیکی در پاسخ به آنچه که شخص دیگری تجربه می‌کند، می‌شود. در برخی موارد افراد به شکل فیزیکی آنچه احساساتی که دیگران دارند را تجربه می‌کنند. مثلاً وقتی می‌بینید که شخص دیگری احساس خجالت می‌کند، ممکن است شما هم سرخ شوید و احساس خجالتت و معذب بودن کنید.

همدلی شناختی

همدلی شناختی شامل توانایی درک وضعیت روانی فرد دیگر و دانستن آنچه که ممکن است دیگری در پاسخ به موقعیت ارائه دهد، باشد. این قضیه به مسئله‌ای مربوط می‌شود که روان‌شناسان از آن به‌عنوان “نظریه ذهن” یا “تفکر در مورد آنچه دیگران فکر می‌کنند” یاد می‌کنند.

تفاوت میان همدلی و همدردی چیست؟

درک تفاوت‌های بین مهارت همدلی و همدردی می‌تواند به شما کمک کند باتوجه‌به شرایطتان مناسب‌ترین مورد را انتخاب کنید. درحالی‌که همدلی از یک ارتباط عمیق‌تر پشتیبانی می‌کند، مواقعی وجود دارد که یک پاسخ دلسوزانه مناسب‌تر است؛ یعنی همدردی.

پیش از آن که به تفاوت میان این دو بپردازیم، بهتر است تا ابتدا دو مفهوم همدلی و همدردی را توضیح دهیم و سپس خود شما تفاوت میان این دو را متوجه خواهید شد.

تفاوت همدلی و همدردی

معنای همدلی چیست؟

۱) احساس آنچه که دیگری احساس می‌کند.
۲) گوش دادن فعالانه به آنچه که دیگران می‌گویند.
۳) قضاوت‌نکردن سایر افراد
۴) آگاهی از نکات ظریف و غیرکلامی
۵) کشف دیدگاه مردم
۶) به‌رسمیت‌شناختن احساسات همه

همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، مهارت همدلی توانایی درک و به اشتراک گذاشتن احساسات یک شخص است. اگر فردی همدل هستید، می‌توانید بدون قضاوت به صحبت‌های دیگران گوش دهید. این توانایی برای برقراری ارتباط، با تجربیات خود شما محدود نمی‌شود. یک فرد همدل می‌تواند احساسات دیگران را بدون توجه به تجارب شخصی خود احساس کند.

معنای همدردی چیست؟

۱) داشتن افکار مختلف در مورد آنچه که یک نفر احساس می‌کند
۲) ناخواسته نصیحت‌کردن هنگام گفت‌وگو
۳) قضاوت‌کردن
۴) فقط به مشکلات سطحی توجه‌کردن
۵) درک‌کردن مشکل فقط از دیدگاه خود
۶) نادیده‌گرفتن احساسات خود و همچنین سرکوب آن

بر خلاف مهارت همدلی، تمرین همدردی به این معنا نیست که شما همان چیزی را که دیگران احساس می‌کنند، احساس می‌کنید. در عوض، برای احساسات شخص دیگری احساس ترحم یا تأسف می‌کنید. در واقع در همدردی، شما نسبت به کسی احساس بدی دارید، اما احساس او را نمی‌فهمید. یک رویکرد همدردی دلسوزانه، فقط درک سطحی از وضعیت دیگران را فراهم می‌کند. این درک معمولاً از دیدگاه شماست، نه از دید آنها. همدردی می‌تواند باعث شود که به کسی، توصیه‌های ناخواسته بدهیم تا به او کمک کند با احساسات خود مقابله کند.

مثال همدردی و همدلی

بیایید همدلی در مقابل همدردی را در موقعیت‌های مشابه بررسی کنیم. ابتدا تصور کنید فردی در محل کار شما توبیخ شده است. در نتیجه او احساس غمگینی، عصبانیت و ناامیدی می‌کند. اگر بخواهید ابراز همدردی کنید، می‌توانید به آن فرد بگویید که بسیار متأسف هستید که او در حال گذراندن این شرایط است. بااین‌حال، این قضیه، شما را از قضاوت نسبت به موقعیت آنها باز نمی‌دارد.

شاید شما آنها را به‌خاطر توبیخ‌شدن قضاوت کنید. حتی ممکن است برخی از مردم بگویند: “حداقل هنوز شغل خود را داری! “. از سوی دیگر، اگر دارای مهارت همدلی بودید، این را نمی‌گفتید. با همدلی، غم و اندوه، عصبانیت و همان ناامیدی را احساس می‌کنید که طرف مقابل احساس می‌کند. شما می‌توانید به آنها بگویید که تنها نیستند. نیازی نیست برای مشکل آنها راه‌حلی پیدا کنید. در عوض، می‌توانید چیزی شبیه به این بگویید: “واقعاً متأسفم. خیلی خوشحالم که این موضوع را به من گفتی. هر کمکی نیاز داشتی، می‌توانی روی من حساب کنی.”

لازم است بدانید که همدلی به‌جای تلاش برای یافتن پاسخ مناسب، در واقع برقراری ارتباط با شخص مقابل است.

راه‌های ابراز همدردی

۱) در صورت نیاز فرد دیگر، به‌صورت فوری در دسترس او باشید.
۲) برای او غذا بیاورید
۳) برای فردی که ناراحت است، گل ببرید
۴) به حرف‌های او واقعاً گوش دهید
۵)افراد ناراحت را تشویق کنید تا در خانه نمانند

راه های ابراز همدردی

جمع‌بندی

درحالی‌که ممکن است در برخی افراد مهارت همدلی وجود نداشته باشد، اکثر مردم قادرند در موقعیت‌های مختلف با دیگران همدلی و همدردی کنند. این توانایی برای دیدن مسائل از دیدگاه دیگران و همدلی با احساساتشان، نقش مهمی در زندگی اجتماعی ما دارد. داشتن مهارت همدلی به ما این امکان را می‌دهد که دیگران را درک کنیم و اغلب ما را مجبور می‌کند تا برای تسکین درد و رنج دیگران اقدام کنیم.

در این مطلب همچنین به توضیح تفاوت میان همدلی و همدردی پرداختیم و با مثال تفاوت میان این دو را توضیح دادیم. در صورت داشتن هرگونه سؤال دررابطه‌با مهارت همدلی می‌توانید با کارشناسان مجموعه فراکوچ تماس بگیرید.

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.